Close

Blog

Home/ Blog/ Sfaturi nunta/ Muzică pentru nuntă

Muzică pentru nuntă

În afara locaţiei, decoraţiunilor, muzica este un element foarte important în organizarea şi reuşita unei nunţi. Un dj sau o formaţie trebuie să-şi organizeze un playlist care să incite invitaţii la dans, să facă atmosferă. O nuntă la care nu se dansează poate crea o atmosferă puţin apăsătoare

Muzică live sau DJ la nuntă?

DJ. Un avantaj al optării pentru un DJ care va oferi fondul muzical pentru nuntă este acela, că de cele mai multe ori aceştia sunt persoane tinere, dinamice, care dispun de echipamente performante şi ne pot oferi un playlist pentru nuntă compus din melodiile noastre preferate în interpretarea lor originală.
Formaţie. Pe de altă parte, componenţii formaţiilor live pentru nuntă cunosc foarte bine tradiţiile, obiceiurile şi bineînţeles, au câte o melodie în repertoriu pentru fiecare dintre acestea. Aceste formaţii au mai mulţi solişti şi pot interpreta melodii consacrate din repertoriul internaţional, romanţe vechi cât şi muzica de petrecere
Lăutari. Ei ne vor însoţi pe tot parcursul nunţii şi vor smulge lacrimi de emoţie la pregătirea miresei, dar vor face de asemenea să răsune văzduhurile în acordurile horelor, sârbelor, învârtitelor şi aşa mai departe.

Organizarea playlist-ului.

În această privinţă va trebui să ţinem cont de preferinţele proprii dar şi de ceea ce în general se ascultă la o nuntă.Fiecare îşi cunoaşte invitaţii şi ştie ce le poate fi pe plac în materie de muzică pentru nunţi, însă nu trebuie să uităm că toată lumea are dreptul la distracţie (şi până la urma urmei asta ne şi dorim, ca fiecare invitat să se simtă bine şi să se distreze).

Este indicat că între titlurile melodiilor de la nunta noastră să se regăsească câteva din fiecare gen muzical. Melodiile ce prind foarte bine la public şi pe ritmurile cărora se dansează cu spor sunt cele din repertoriul folcloric (aici intră şi parodiile muzicale, care în Sud sunt extrem de gustate), cele tip twist, rock&roll, dance, blues-uri, valsuri, etc.

Melodii şi datini pentru nuntă.

Nu trebuie uitate melodiile şi dansurile specifice unei nunţi: dansul mirilor – care deschide nunta, braşoveanca, dansul pinguinului, periniţa, fuișorul, mătura… Momente importante ale unei nunţi este şi dansul miresei cu tatăl, dansul mirelui cu mama, aruncatul buchetului, furatul miresei, jucatul găinii.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *