Close

Blog

Home/ Blog/ Sfaturi nunta/ Tortul de nuntă

Tortul de nuntă

Deşi se spune tortul miresei, acesta trebuie ales cu atenţie de către amândoi. Tortul este un element cheie al unei nunţi. În primul rând alegerea pe care o faci este foarte importantă şi în luarea unei decizii trebuie să ţii cont de gusturile voastre în materie de design, arome şi texturi.

Când alegem tortul?

Căutarea tortului pentru nuntă ar trebui începută devreme, respectiv cam cu şase luni înainte de nuntă, imediat după ce aţi ales locaţia unde va avea loc petrecerea şi tematica nunţii.

Dacă laşi acest lucru pe mai târziu rişti să nu poţi lua o decizie bună din cauza tuturor acelor emoţii ce te vor năpădi. Apoi, mai toate cofetăriile de renume au un program stabilit cu mult timp înainte datorită comenzilor ce trebuie onorate

Primul pas este alegerea modelului şi forma

Poţi opta pentru un suport de tort sofisticat, în diferite forme, sau pentru unul simplu. Poţi achiziţiona unul fals, caz în care cofetăria îţi oferă feliile gata pregătite, tot ceea ce mai rămâne de făcut fiind servirea lor. Astfel te asiguri că nu se pot întâmpla accidente. Dacă nu, oricând poţi opta pentru unul real ce urmează a fi tăiat.

În alegerea unui tort ai 2 variante. Poţi opta pentru un tort din frişcă sau un tort din marţipan. Marţipanul este un preparat dulce consistent, realizat din pastă fină de migdale şi zahăr. Este folosit în principal la modelaj. Dacă vă doriţi un tort mai sofisticat cu figurine şi diverse forme, atunci trebuie neapărat să alegeţi un tort cu marţipan

Poţi opta sau nu pentru figurine ori decoraţiuni. Acestea pot fi inspirate din detaliile de pe rochia ta, din bijuteriile pe care le vei purta, din natură şi felul decoraţiunilor folosite pentru nuntă şi aşa mai departe. Orice element îţi doreşti să apară pe tortul tău de nuntă acesta poate fi stilizat şi adaptat astfel încât să ai un tort extraordinar.

Poţi crea propriul tort, exact aşa cum îţi doreşti. Uită de conformism şi reguli şi comandă-ţi un tort cu o arhitectură îndrăzneaţă, cu un design pe măsură. Acesta poate fi inspirat din filmul tău preferat, cartea sau piesa de teatru preferată, oraşul mult iubit, diferite poze cu tort de nuntă sau orice alt lucru ce vă place la nebunie. Acelaşi principiu se aplică şi figurinelor pentru tortul de nuntă, poţi alege din cele clasice cu figurine‚ mire & mireasă, sau poţi crea chiar tu unele speciale, originale.

Sunt foarte multe cofetării care îţi fac tortul după o poză aleasă de tine.

Arome şi Compoziţie

În ceea ce priveşte aromele şi texturile la care te-ai oprit, este bine să îl consulţi şi pe cofetarul angajat. Acesta îţi va spune dacă se potrivesc una cu alta, dacă sunt în concordanţă cu meniul pe care l-ai ales şi aşa mai departe. Acest aspect este foarte important deoarece nu doar designul tortului tău de mireasă este important ci şi gustul lui.

Foarte multe cofetării îţi dau posibilitatea să îţi alegi tu compoziţia.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *