Close

Blog

Home/ Blog/ Sfaturi nunta/ Alege rochia de mireasă

Alege rochia de mireasă

Alegerea rochiei de mireasă este unul dintre cele mai frumoase “ritualuri “ale unei nunți. Toate femeile vor ca în ziua nunții sa fie cele mai frumoase si să poarte rochița la care au visat toata viața, insă alegerea acesteia poate fi destul de dificilă in zilele noastre. Sunt atâtea modele și atâtea magazine în care poți “goni” în căutarea acesteia, încât “vânătoarea” se poate transforma intr-un adevărat calvar.

Cum să-ți alegi rochia de mireasă

Eu o să îți întind o mană de ajutor. Iată câteva sfaturi cu privire la procurarea rochiei perfecte:

  1. Dacă esti o miresică minionă îți recomand să stai departe de acele rochițe care au corsetul prelungit până în zona șoldurilor, deoarece acestea riscă să creeze un efect optic ce îți scurtează picioarele datorită faptului că partea inferioară a rochiței este mai mică decat partea superioară.

Te încurajez să optezi pentru rochiile ce îți pun în evidență feminitatea: rochii lungi, gen prințesă, sau cele tip sirenă și chiar și cele cu trenă. Cu sigurantă nu îți vei dori o rochie cu vedere la gleznă sau una cu poalele de altă culoare.

  1. Pentru o mireasă mai plinuță recomand evitarea rochiilor tip sirenă precum și corsetele transparente deoarece aceasta au tendinta de ați scoate în evidență surplusurile de grăsime. O alta problema este culoarea alba la rochitele de mireasa deoarece albul tinde să măreasca volumul, de aceea aceste miresici ar trebui să se uite la rochitele bej si crem.Rochitele ce te-ar avantaja sunt acelea un pic vaporoase si cu putină trenă. Ca și material orangza, triplu voal sau mătase. Corsetul nu trebuie să aibe mânecuțe pentru că acestea lătesc umerii, iar decolteul de preferat este cel în “v”.
  2. Pentru miresicile ce sunt slabe recomand a se evita corsete transparente ca să acoperi faptul că ești mai slabă ar trebui să folosesti din belșug volane, flori si funde mari legate in jurul taliei sau la spate.
  3. Daca ai sanii prea mari este recomandat să eviti rochiile cu croiala pe gat si va trebui să te orientezi spre un corset cu decolteul in “v” sau oval deoarece cele drepte nu te avantajează. Trebuie să eviti mânecile umflate, volanele, florile foarte mari. Daca doresti poti purta o rochie cu mâneci scurte si subtile, iar daca fizicul îți permite să porți o rochie cu spatele gol trebuie să ții cont că terminația corsetului la baza fustei trebuie sa fie in “v” la fel ca și decolteul.
  4. Pentru cele cu sanii mici de evitat sunt corseturile cu decolteuri adânci. Poti opta pentru cele cu corset ce are linie dreaptă, materialul tare si destul de încărcate. Iarăși nici o problema nu au rochiile cu spatele gol sau semi gol.
  5. Pentru miresele cu soldurile mari: rochiile gen printesă pentru că acestea vor ascunde imperfectiunile de la șold in jos. În avantaj vă vor pune si cele vaporoase strânse în talie.
  6. Dacă ești o mireasă cu spatele lat evită cu orice preț spatele gol, mânecile sau bretele late. Ideale sunt corsetele fără prea multă încărcătură, decolteurile în “v” sau cele ovale. Un truc ar fi spatele semi gol cu terminație în “v” ce dă iluzia de alunguire.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *