Close

Blog

Home/ Blog/ Sfaturi nunta/ Dj sau formaţie la nuntă?

Dj sau formaţie la nuntă?

De fiecare dată când se sărbătoreşte un eveniment important în viaţa fiecăruia, muzica este de nelipsit.Cu siguranţă că la nuntă această regulă este general valabilă, deoarece este unul din aspectele importante dă de multe ori bătăi de cap viitorilor miri.

De la lăutari la Dj, de la un gen de muzică la altul, fiecare dintre viitori miri vor ceva calitativ, care să le bucure nuntaşii, să le aducă zâmbetul pe buze şi care să le ridice dansatorii de la mese până în zorii zilei.

Vă prezentăm câteva reguli de bază care să vă ajute să aveţi un program muzical fără emoţii negative:

  • Stabiliţi clar dinainte ce vă doriţi pentru muzica de la nuntă – lăutari, formaţie, Dj, solişti, vedete muzicale, etc. În luarea acestei decizii puteţi să vă consultaţi cu naşii, cu prieteni apropiaţi, sau cu cei ce au organizat deja o nuntă; vă vor da cu siguranţă un sfat bun care să vă ajute.
  • Căutaţi formaţia/Dj-ul cu un an înainte.  Întotdeauna oamenii buni în ceea ce fac sunt foarte căutaţi, de aceea este indicat să vă informaţi din timp de programul celor ce vreţi să vă (în) cânte la nuntă, cu atât mai mult dacă nunta va avea loc într-o perioadă aglomerată de organizare a nunţilor.
  • O dată ce aţi găsit “muzicanţii” semnaţi cu ei un contract de prestări servicii bine pus la punct, care să conţină clar toate informaţiile. Un contract de acest fel trebuie să specifice neapărat: avansul pe care îl plătiţi la semnarea contractului, suma ce o veţi plăti la sfârşitul nunţii, numele celor ce vor presta la nuntă, ora la care şi până la care vor fi prezenţi la nunta voastră.
  • Orice vi se pare important insistaţi să fie trecut în contract şi păstraţi-l cu grijă până în ziua plăţii serviciilor pentru a nu avea surprize neplăcute.
  • Informaţi-vă de la început cu ce pachet de sonorizare vin. Să nu aveţi surpriza în momentul evenimentului, că pachetul de sonorizare nu este cel de care a fost prezentat când a-ţi făcut contractul.
  • Stabiliţi de la bun început genul predominant de muzică ce îl doriţi, melodia ce va deschide dansul cât şi ce se va întâmpla pe durata pauzelor pe care aceştia le vor lua. Este important să puneţi la punct aceste detalii pentru a avea totul bine organizat pe tot parcursul petrecerii.
  • Încercaţi să aflaţi din timp unde vor cânta înaintea nunţii voastre şi mergeţi să-i ascultaţi. Nu înseamnă să daţi buzna peste nunta altora, ci încercaţi să faceţi cumva să îi vedeţi în fapt, cum se comportă la acest gen de evenimente. Veţi ştii astfel la ce să vă aşteptaţi.
  • Dacă aveţi o nuntă tematică, discutaţi cu ei acest aspect. Este important atât din punct de vedere vestimentar – dacă doriţi să vină îmbrăcaţi într-un anumit fel pentru a se integra perfect în decorul nunţii voastre comunicaţi-le acest lucru, cât şi din punct de vedere muzical – vă pot face un program artistic deosebit, potrivit temei nunţii.
  • Muzica bună va face cu siguranţă din petrecerea nunţii voastre una de neuitat.
  • Acordaţi atenţie detaliilor şi vorbiţi deschis cu cei ce vă vor cânta la nuntă; spuneţi-le tot ce vă doriţi, stabiliţi un program deosebit şi bucuraţi-vă de muzica ce vă va ţine pe ringul de dans toată noaptea.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *