Close

Blog

Home/ Blog/ Sfaturi nunta/ Ce contine un meniu de nunta

Ce contine un meniu de nunta

Ca şi miri, cu siguranţă doriţi că nunta voastră să fie remarcată şi admirată pentru cel puţin câteva motive, cum ar fi originalitatea nunţii, frumuseţea ceremoniilor, localul deosebit, miri încântători, muzică de calitate, servire excelentă, tort impresionant şi bineînţeles, meniu gustos şi aspectuos.

Meniul pe care îl alegeţi va trebui să fie consistent dar în acelaşi timp şi aspectuos. Alegerea meniului nu este ceva foarte simplu, deoarece sunt foarte multe variante. Puteţi alege variant clasică de servire (individuală) sau buffet suedez

Ce trebuie să conţină meniul de nuntă

Un meniu clasic de nuntă este format din patru feluri de mâncare:

Gustare rece
Peşte
Sarmale cu mămăliguţă
Friptură
Puteţi să vă surprindeţi invitaţii înlocuind cele 4 feluri.De exemplu în loc de gustare rece se poate înlocuii cu gustare caldă.

Rămâne la latitudinea voastră să decideţi ce variantă de servire a acestor preparate veţi avea.

Modalitatea de servire.

Dacă nunta ta va avea loc în aer liber atunci ar fi bine să iei în considerare varianta apelării la o firmă de catering, în schimb dacă nunta ta va avea loc într-o sală închisă, atunci poţi procura de la restaurantul respectiv meniul dorit.

Ofertele, în oricare situaţie sunt variate şi ai acces la o mulţime de idei pentru meniuri de nuntă, însă trebuie să iei în considerare în alegerea acestuia nu doar preţul meniului de nuntă ci şi tematica nunţii, şi anotimpul în care aceasta va avea loc şi chiar media de vârsta a invitaţilor. Cu siguranţă un meniu foarte sofisticat nu va fi pe placul unor invitaţi cu o medie de vârstă ridicată.

De asemenea este posibil ca unele alimente ce se regăsesc în meniul tău de nuntă să nu fie potrivite pentru un anumit anotimp. În ceea ce priveşte tematica, acesta joacă un rol foarte important, deoarece o anumită temă impune un anumit tip de meniu de nuntă, tradiţional, sofisticat, simplu ori cu un anumit specific.

Băuturile

Un meniu complet de băuturi trebuie să conţină

*Şampanie

*Whiskey şi Vodcă

*Campări/Gin şi Martini Bianco/Rosso

*Vin Alb şi Roşu de preferinţă demise

*Răcoritoare: Sucuri acidulate şi natural, Apă minerală şi plată

*Bere

*Cafea

În ceea ce priveşte băuturile alcoolice ai o mulţime de opţiuni. Vinul, whiskey-ul şi berea sunt cele mai cerute. Poţi introduce şi tradiţională ţuică sau palincă, cognacul, lichiorurile pentru doamne

Pentru a face o impresie frumoasă se poate include în meniu şi cocktail-uri.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *