Close

Blog

Home/ Blog/ Sfaturi nunta/ Cameraman de nunta

Cameraman de nunta

Cum să îţi alegi cameramanul potrivit pentru nuntă?

Un lucru la fel de important ca şi fotografiile de nuntă este filmarea de la nuntă. Filmările se fac de cele mai multe ori cu ajutorul unui cameraman de nuntă profesionist, pe care ţi-l poate recomanda firma specializată cu care ai decis să colaborezi.În cazul în care compania respectivă nu se ocupă şi cu acest tip de servicii, poţi apela la alte surse (prieteni, membrii ai familiei, cunoştinţe etc.), cărora le poţi cere părerea despre persoana cu care au lucrat.

Ce trebuie să ştim pentru a avea cameramanul potrivit pentru nunta noastră?

Pentru a alege un cameraman care va executa lucrarea exact aşa cum vă doriţi îţi propun să încerci să afli următoarele lucruri, înainte de a semna un contract:

În primul rând, ar trebui să afli exact care este stilul lui/ei şi dacă acesta este sau nu ceea ce îţi doreşti. Pentru a-ţi crea o imagine despre felul în care lucrează, roagă-l să îţi arate câteva filmări anterioare, dar care totuşi sunt recente (atât tehnologia cât şi stilul propriu avansează şi se schimbă pe zi ce trece).

În al doilea rând, întreabă-l despre experienţa pe care o are în acest domeniu; este destul de important să alegi o persoană care nu se află la primul astfel de job, pentru a fi sigur/a că filmarea nunţii va fi perfectă. De asemenea, o persoană cu o experienţă mai vastă ştie în ce fel ar trebui să se comporte cu persoanele prezente pentru ca aceştia să se simtă confortabil în faţa camerei.

Un alt lucru, important de ştiut, este dacă are sau nu un fotograf cu care lucrează în permanenţă. Este preferabil să existe o relație bună între fotograf şi cameraman pentru a putea capta, aşa cum se cuvine, momentele importante.

Apoi, încearcă să afli câteva detalii despre aparatura pe care o foloseşte (atât camera video cât şi echipamentul de editare). Nu trebuie neapărat să înţelegi termenii tehnici pe care ţi le oferă, este de ajuns să îţi faci o idee despre ceea ce urmează să primeşti.

Informează-te cu privire la luminozitatea de care va avea nevoie pentru a executa o filmare de nuntă impecabilă. În cazul în care va avea nevoie de foarte multă lumină, îţi poate strica acea ambianţă specifică, romantică, de nuntă pe care ai dorit s-o creezi invitaţilor tăi (şi bineînţeles şi vouă).

La sfârşit încearcă să afli câteva detalii cu privire la preţuri pentru filmări de nunţi. Întreabă-l despre pachetele speciale pe care ţi le poate oferi (dacă e cazul) şi asigură-te că îţi poate promite o cameră video de rezervă, pentru a putea continua filmarea nunţii şi în cazul în care ceva se întâmplă cu camera principală.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *