Close

Blog

Home/ Blog/ Sfaturi nunta/ Meniu exotic nuntă

Meniu exotic nuntă

Meniuri de nuntă exotice, care ies din tiparul meniului clasic.

Vă doriţi că nunta voastră să fie specială şi în afară de decoraţiuni, ornamente, locaţie, rochie şi costum, muzică şi ceremonii, consideraţi că este momentul să renunţaţi la meniul tradiţional de nuntă şi să mergeţi pe principiul unui ‘altceva’ în materie de meniu servit la nuntă.

pregatire nunta
pregatire nunta

Dacă bugetul vă permite şi consideraţi că invitaţii voştri sunt potriviţi pentru a face acest experiment, atunci puteţi alege a servi un meniu cu totul special, un meniu exotic inspirat din cultura voastră preferată.

Întâi de toate trebuie să vă consultaţi bugetul, să vedeţi ce libertăţi vă permite.

Apoi încercaţi să analizaţi un pic tipologia invitaţilor pentru a vedea exact cât de departe puteţi duce acest experiment. Totuşi, în alegerea tipului de meniu pe care doriţi să îl serviţi la nunta voastră este necesar să ţineţi cont în primul rând de preferinţele voastre. Astfel, puteţi decide dacă veţi opta pentru un meniu exotic, neobişnuit sau procentul de exotism va fi echilibrat şi veţi opta doar pentru un meniu dintr-o bucătărie internaţională.

Puteţi alege dintre:

Un meniu format din specialităţi cu sau din fructe de mare
Un meniu exotic din culturile asiatice
Specialităţi greceşti, italiene, franţuzeşti, şi aşa mai departe.
În funcţie de definiţia pe care aţi acordat-o cuvântului ‚exotic’ şi de ceea ce credeţi că invitaţii voştri vor aprecia, veţi putea alege meniul. Să nu uităm însă că excesele, de cele mai multe ori nu sunt favorabile.

Meniul

Aperitive şi gustări. În alegerea unui meniu exotic pentru nuntă trebuie să ţii cont de faptul că deşi specificul mâncărurilor ce se servesc de obicei este schimbat, cantităţile şi numărul felurilor servite ar trebui păstrat pentru că invitaţii să se simtă bine din toate punctele de vedere.

Poţi opta pentru un aperitiv compus din: icre negre, rulouri de somon cu diferite umpluturi, salata de fructe de mare, selecţie de brânzeturi, foietaj surpriză sau rulouri de curcan, ori un alt tip de aperitiv ce se încadrează în categoria mâncărurilor speciale.

De asemenea vor trebui păstrate gustările, ce pot fi compuse din calamari, sote de legume şi alte feluri de alimente cu un topping de vin şi garnituri de legume, cum ar fi cartofii, sparanghelul sau morcovii.

În ceea ce priveşte friptura, fiind aproape cel mai consistent fel de mâncare servit la nuntă, în meniul tău exotic poate fi păstrat sub o altă înfăţişare. Poţi opta pentru servirea cărnii de viţel la grătar, pentru carne de vânat, raţă pe pat de tăieţei şi astfel de specialităţi culinare.

Desertul trebuie şi el să se integreze în peisaj, astfel poţi alege şerbetul, un tort bogat în fructe şi/sau îngheţată. Felul alimentelor, cultura gastronomică de provenienţă şi încropirea meniului rămâne la alegerea voastră. Asiguraţi-vă însă că îl veţi degusta înainte de ziua nunţii pentru a putea aduce îmbunătăţirile dorite şi desigur, că invitaţii voştri sunt potriviţi pentru o asemenea încercare.

Puteţi încerca un meniu Asiatic

Gustare: puteţi alege pacheţele de primăvară sau pui cu susan sau o supă

Felul 2: O porţie de de noodles sau furnici în copac

Felul 3: Peşte sau specialităţi din fructe de mare

Felul 4: Diferite preparate din pui/vită/porc servite cu orez

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *